de Tweelingcoach

Het eeuwig durende schuldgevoel

Ja, ik ken het ook.. Het eeuwige schuldgevoel wanneer je iets doet zonder jouw kinderen. We weten allemaal maar al te goed dat het soms zo fijn en goed is om even iets alleen te doen, of om er even met je partner op uit te trekken. En we weten ook prima dat onze kinderen het naar hun zin hebben, waar ze dan ook zijn.

En toch… Altijd dat knaagje in jouw buik dat zegt dat je zo snel mogelijk terug moet zijn. Dat je jouw kinderen verwaarloost door ze wéér weg te brengen. Want ze moeten al zoveel weg. Naar school, kinderopvang, gastouders of opa’s & oma’s. En dan durven we ze ook nog in het weekend weg te brengen.. Hoe kunnen we!

Maarja, ook wij Supermoeder hebben soms even pauze nodig. Even een moment om gewoon onszelf te zijn en niet alleen maar Mama. Even die Loedermoeder (knipoog) zijn, die een dag vrij van de kinderen plant om naar de sauna te gaan, of gewoon om uit te kunnen slapen. Dames, jullie hebben het verdient!

Werk, huishouden, opvoeding, partner, schoolverplichtingen, speelafspraakjes en ons sociale leven.. Het zijn allemaal balletjes die wij hoog “moeten” houden. Maar soms moet je zo’n balletje gewoon even naar iemand anders gooien. Zodat er een gaatje komt voor een warm bad, voor het lezen van een boek of om iets leuks met vriendinnen te doen. En daar hoeven we ons echt niet schuldig om te voelen. Juist niet! Doordat we die balletjes soms even naar iemand anders gooien, kunnen we weer opladen. Zijn we gezelliger, veerkrachtiger en kunnen we meer hebben. Het is nou eenmaal makkelijker om rustig te blijven, wanneer je regelmatig rust pakt.

Ik deed een klein onderzoekje onder mijn volgsters op Instagram. Ik vroeg of zij voldoende tijd voor zichzelf en voor hun partner namen. Nou ik kan je zeggen, de uitslag was schokkend! Maar liefst 90% gaf aan dit veel te weinig te doen! Dames, dit is jullie wake-up call! Op deze manier gaan we natuurlijk nooit in rust & balans alle ballen hoog houden. Dus wat gaan we daar aan doen?

JUIST! Nu jouw agenda pakken en deze week 1 avond vrij plannen voor jezelf. En volgende week ook weer. En de week daarna weer. Om gewoon te doen waar je op dat moment zin in hebt. Geen verplichtingen, geen moetjes, geen verwachtingen van anderen. Moet jij eens zien hoe fijn en opgeladen jij je daarna voelt. En nu je toch bezig bent, plan meteen een date night met je schatje en regel oppas. Dat doet niet alleen wonderen voor jullie relatie, maar ook voor de sfeer in huis.

En ja, ik weet dat er dan altijd een licht schuldgevoel is tegenover al die andere dingen die je zou moeten doen, tegenover de kinderen, maar dat gevoel negeren we gewoon even. We gaan gewoon volle bak genieten van deze rust en van deze ‘me-time’.