de Tweelingcoach

De Tweeling Blog

In dit blog schrijf ik over mijn ervaringen als tweelingcoach en als tweelingmama. Hier lees je de beste tips voor het opvoeden van een tweeling. Naast de blogartikelen krijg je ook veel informatie, tips, handvatten en eyeopeners door het luisteren naar de Tweeling Podcast.

Ja, ik ken het ook.. Het eeuwige schuldgevoel wanneer je iets doet zonder jouw kinderen. We weten allemaal maar al te goed dat het soms zo fijn en goed is om even iets alleen te doen, of om er even met je partner op uit te trekken. En we weten ook prima dat onze kinderen het naar hun zin hebben, waar ze dan ook zijn.

Tweelingen hebben tijdens het opgroeien echt wel wat extra uitdagingen dan eenlingen. De ontwikkeling van je eigen identiteit is zo'n extra uitdaging. Wij als tweelingouders kunnen hier een mooie basis in bieden.

Het voordeel van een tweelingzus of tweelingbroer is dat je altijd een maatje hebt om op ontdekkingstocht te gaan.

Sint is alweer een paar dagen in het land en gelukkig hebben mijn meiden niet de spanning die ik altijd had tijdens de Sinterklaas tijd. Zodra Sinterklaas in Nederland was, stond mijn lijf vol spanning en was ik mega alert. Ik vond het heel leuk hoor, maar was ook blij als hij weer naar Spanje vertrok. Daarom een paar tips om het voor onze tweeling wat minder spannend te maken.

Zaterdag gaat de klok een uur achteruit. En iedereen met kinderen weet dat het verzetten van de klok verschrikkelijke gevolgen kan hebben.

En ik begrijp het helemaal. Je wilt absoluut niet dat een van de tweeling het idee heeft dat je hem of haar minder lief vindt.

Yes, mijn tweeling zit in de peuterpuberteit! Ja hoor.. Daar gaan we weer. Dochterlief laat zich lekker theatraal op de grond vallen. …

Laat de strijd los Samen met C leg ik uit waarom je beter niet met strijd op strijd kan reageren en hoe …

Doe maar normaal… Nou ik niet! Wij zijn lekker een paar dagen weg. Even het huis uit na die lange Corona tijd. …

Wat de een doet… De meiden kopiëren elkaar in alles (ze zijn bijna 2). Wat de ene doet moet de ander ook …